MORNING VIEW

Morning View. Deze band werd opgericht eind 2013 met een complete bezetting van vijf muzikanten die allemaal dezelfde passie deelden voor het spelen van covers van rockbands zoals Pearl Jam, Alice in Chains, Nirvana, Stone Temple Pilots, Live en vele anderen. De band werd opgericht door een groep vrienden die elkaar kenden van verschillende muzikale projecten en het idee hadden om samen te spelen in een coverband.

Het was niet makkelijk om de juiste bezetting te vinden, maar uiteindelijk werd er een enthousiaste slaggitarist en sterke backing vocals gevonden in de persoon van Bas van Berkum. Bas, die bekend stond om zijn werk met BackUpPlan en Holy Water, voegde zich bij de band en was meteen een goede aanvulling op de andere muzikanten.

Met de complete bezetting van de band was Morning View eindelijk een feit en begonnen de muzikanten met hun repetities. Het was meteen duidelijk dat de band veel potentie had en dat ze een goede energie uitstraalden. Ze speelden regelmatig op lokale podia en wisten al snel een groeiend publiek aan te trekken.

De bandleden waren zeer toegewijd aan het perfectioneren van hun sound en het verfijnen van hun repertoire. Ze oefenden regelmatig en werkten aan het verbeteren van hun live-optredens. Dit harde werk loonde al snel, want de band werd bekend als een van de beste coverbands in hun regio en werd regelmatig geboekt voor optredens op festivals en andere evenementen.

Morning View bleef groeien en evolueren, met nieuwe nummers die werden toegevoegd aan hun repertoire en nieuwe optredens die werden geboekt. De band heeft een grote schare fans opgebouwd die elke show bijwoont en enthousiast meezingt met de nummers.

Nu, vele jaren later, is Morning View nog steeds actief en maakt nog steeds menig podium onveilig met hun energieke live-optredens. De band heeft inmiddels een aantal wijzigingen in de bezetting ondergaan, maar de kern van de band is nog steeds hetzelfde: een groep vrienden die dezelfde passie delen voor het spelen van rockcovers. Morning View is een eerbetoon aan de bands die hen hebben geïnspireerd en een feest voor iedereen die van rockmuziek houdt.